MW-Advocaten

Direct hulp in heel Nederland?

Neem contact op met MW-Advocaten voor een oriŽnterend gesprek: 024-6751581
of e-mail naar: ikwil@rijbewijsterug.info

Informeer derden over rijbewijsterug
 

Neem contact met mij op.

 Naam: *
 Telefoon: *
 Tijdstip: *  
   
 
  * Verplicht in te vullen velden.

SNELHEID

Te hard rijden leidt tot aanzienlijke geldboetes. Indien u meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt is de politie wettelijk verplicht uw rijbewijs in te vorderen.

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd wordt het zo spoedig mogelijk opgestuurd naar de officier van justitie. Binnen 10 dagen moet de officier van justitie beslissen wat hij met uw rijbewijs doet. Indien er sprake is van recidive of indien u meer dan 70 kilometer per uur te hard heeft gereden, zal de officier van justitie het rijbewijs altijd inhouden. Indien besloten wordt uw rijbewijs ingevorderd te houden kan dat vele maanden duren.

Vervolgens zal de officier van justitie u binnen 6 maanden na de dag van invordering voor de rechter moeten brengen. Daarvoor ontvangt u dan een dagvaarding.

Per 1 oktober 2008 kan door het CBR tevens de educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) worden opgelegd.

SNEL UW RIJBEWIJS TERUG?

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer uw rijbewijs terug hebben. Indien u met ons kantoor contact opneemt, zullen wij de officier van justitie benaderen en hem/haar er van proberen te overtuigen dat u een zeer groot belang heeft bij directe teruggave van uw rijbewijs. Uw persoonlijke omstandigheden spelen daarbij een belangrijke rol. Indien de officier van justitie toch besluit om het rijbewijs niet terug te geven, dienen wij een klaagschrift in bij de rechtbank. Tijdens de mondelinge behandeling, waarbij u door een ervaren advocaat zult worden bijgestaan, zullen we dan nogmaals alle relevante omstandigheden aan de orde brengen. In de meeste gevallen lukt het dan om uw rijbewijs weer terug te krijgen. De rechter neemt zijn beslissing doorgaans direct. U hoeft dus niet nog een tijd in spanning af te wachten.

EN DAN?

Binnen enkele dagen heeft u uw rijbewijs weer terug. Echter, is de zaak dan nog niet afgedaan. De behandeling van de strafzaak, waarin de rechter beslist of u al dan niet veroordeeld zult worden, komt er ook nog aan. U bent immers gedagvaard. Ook bij de behandeling van deze zaak zult u worden bijgestaan door een ervaren advocaat.

WORDT U VEROORDEELD?

In de meeste gevallen zult u worden veroordeeld tot een geldboete. De hoogte daarvan is afhankelijk van de gereden snelheid en of u al eens eerder veroordeeld bent. Hetzelfde geldt voor een rijontzegging. De rijontzegging kan (gedeeltelijk) voorwaardelijk of onvoorwaardelijk worden opgelegd. De tijd dat u het rijbewijs kwijt voordat u het terug heeft gekregen na de klachtprocedure, wordt van de onvoorwaardelijke tijd afgetrokken. Onze ervaring is dat, indien u voor de eerste keer bent aangehouden (u bent dan een zogenaamde "first offender") en uw snelheid overschreed niet meer dan 70 kilometer per uur de maximum snelheid, u doorgaans een geheel voorwaardelijke rijontzegging krijgt opgelegd of een gedeeltelijke onvoorwaardelijke rijontzegging welke gelijk is aan de tijd dat u het rijbewijs reeds kwijt was. Op de pagina STRAFFEN vindt u de richtlijnen voor de straffen die het openbaar ministerie doorgaans zal eisen.